Regret

1. Malam terakhir dekat melaka sebelum balik ganu. Menempuh balik degree dekat unissa and terpaksa mengadap balik society yang suka judge orang. Setiap kali aku balik sana, aku separuh mati. Dulu, tak rasa pun macam ni. Tapi, sejak penghujung sem dua, dengan tekanan disebabkan orang sekeliling yang tak peduli hal aku, aku jadi meluat dengan semua benda.

2. Aku tak boleh bayangkan lagi 3 tahun aku mengadap unissa. Tahan telinga daripada mulut mulut puaka orang yang suka condemn itu, condemn ini. Aku boleh jadi gila. Aku dah ada dekat satu point yang aku rasa aku patut tulis suicide note

3. After all, aku sangat menyesal dengan apa yang aku pilih. Aku tak dengar cakap dak Aisyah. Pentingkan diri. Bila dah susah, dah tertekan, aku jadi buntu. In the end, terpaksa juga tempuh degree yang pelik dan mual ni. Aku takda motivation nak study.

4. I regret everything.

7 comment(s):

Dcera Ismail said...

Making a mistake won't always be the end of everything. Stop regretting and just be strong.

and yeah, people can't stopped making negative judgmental assumptions about others. tak mampu nak puaskan semua pihak, yang salah tetap ada pada mereka.

fthlnzm said...

yap. i guess i have to struggle a bit more. insyaAllah i'll try to puaskan hati sendiri. i'm afraid i can't survive. thank you Q.

She Who-Must-Not-Be-Name said...

Fatah, jaga diri anda disana. Jaga hati, jaga emosi. Kalau sedih kami ada. Anggap ini sebagai satu cabaran. Jangan cepat mengaku kalah. Unizza can go to hell dengan perangai manusia-manusia setan dia, tapi kau, kau kena sentiasa kuat. Cari kawan yang kau boleh rapat and happy happy. Omar ke, Peachbomb ke. Jangan duduk sorang-sorang. Nanti kau tension. Go out socialize, biar orang kenal kau. Don't give any feq to those people. And to know that kami sentiasa ada untuk kau.

Salam sayang dari penyairmu.

AZMEER AHMAD said...

Assalamu'alaikum.u know what, from what i heard about u from a lecturer, i wondered what is so interesting about u. She praised u a lot. n the reason she praised u, myb she knew smething unique about u. so, my advice here as a junior...hehe..."jadilah seperti katak yang pekak,yang akhirnya dpt melakukan perkaran yang kelihatan mustahil" kerana katak yg pkak will just ignore the bad things that are being said by people. :)

Anonymous said...

Hidup ni ada tangan invisible, kawan. Kadang tangan tu akan tarik kau naik ke atas macam zaman asasi kau yang menurut kau gemilang tu dan mungkin sekarang dia tampar kau untuk bagi kau sedar tentang realiti hidup. Realiti hidup yang tak selama kau akan di atas, diperlukan bahkan disanjung semua orang. Kalau kau benar seorang yang hebat, kau mesti kuat untuk hadap tiga tahun lagi. Ingat, kita adalah watak utama cerita kita tapi mungkin pada orang lain kita cuma watak pengutip sampah. Pedulikan semuanya dan terus hidup.

Anonymous said...

Kau hero untuk insan yang selalu menyelinap masuk ke laman luahan rasa engkau. Jadi, kalau kau gagal tabah, bagaimana dengan mereka?

fthlnzm said...

thanks for all the comments guys. you give me strength that i need. thank you so much.